WES Hybride oplossingen

Als er voldoende wind beschikbaar is in een afgelegen, geïsoleerd netgebied, kan het WES-hybridesysteem de energiekosten aanzienlijk verlagen. Geïnstalleerde WES Hybride turbines hebben aangetoond dat tot 80% van de energiebehoefte kan worden opgewekt met windenergie.

Lees verder

Dieselgeneratoren worden vaak gebruikt om elektriciteit op te wekken in afgelegen gebieden met geïsoleerde netten. Op deze manier opgewekte elektriciteit is duur.

Naast de hoge kosten van dieselbrandstof zijn er nog andere kosten waarmee rekening moet worden gehouden, zoals transport, opslag, verliezen en hoge emissies. Bovendien zijn dieselgeneratoren relatief inefficiënt en zullen ze ongeveer 2,5 tot 3,5 kWh opwekken uit één liter diesel.

Als gevolg hiervan is de prijs voor elektrische energie in geïsoleerde netten hoog, soms oplopend tot meer dan één Amerikaanse dollar per kWh.

sluit

Hoe een hybride systeem werkt

De hardware van de WES Hybride systeem is identiek aan de hardware van de WES zelf. De opgewekte elektrische energie wordt overgebracht van de turbine naar het wind- / dieselnet via een IGBT AC / DC / AC-omzetter in de schakelkast. De driefasige wisselstroom die door de generator wordt opgewekt, wordt omgezet in een gelijkstroom (AC / DC-conversie). Deze gelijkstroom wordt weer omgezet in wisselstroom (DC / AC-conversie). De laatste AC / DC-omzetting genereert een AC-stroom die synchroon is met het wind- / dieselnet.

Lees verder

Het verschil tussen de twee systemen is de software. Het WES Hybride systeem maakt gebruik van IGBT-convertoren om frequenties te genereren die iets hoger of lager zijn dan waar het geïsoleerde net om vraagt. Dit bepaalt het gedrag van de dieselgenerator, die alleen elektriciteit opwekt als het WES-hybridesysteem anders niet voldoende kan leveren. Bovendien maakt het WES Hybride systeem optimaal gebruik van de karakteristiek van de asynchrone generator en de traagheid van de draaiende delen van de turbine om stroomonderbrekingen te voorkomen.

Er is geen beperking op het aantal hybride systemen dat tegelijkertijd in één geïsoleerd net kan worden geïnstalleerd en gebruikt.

sluit

Eenvoudig transport en eenvoudige installatie

Een WES Hybridesysteem past in standaard containers en vrachtwagens. Het installeren van een WES-hybridesysteem duurt niet langer dan het installeren van een standaard WES-turbine.

Schaalbaar

Het WES Hybride-systeem kan eenvoudig worden geschaald om aan toenemende energiebehoeften te voldoen. Er is geen limiet aan het aantal WES Hybrid-systemen dat gecombineerd kan worden met één wind/dieselnet of aan het aantal dieselgeneratoren in zo’n wind/dieselnet.

De dieselgeneratoren en de WES Hybride-systemen hoeven niet bij elkaar in de buurt te worden geïnstalleerd. Het systeem werkt zolang alles is aangesloten op hetzelfde wind/dieselnet.

Kostenefficiënt

Het WES-hybridesysteem is zeer kosteneffectief. De WES Hybrid werkt met de dieselgeneratoren zonder dat er extra hardware nodig is (zoals een vliegwiel, dumpload, batterijopslag, datalijnen, sensoren en centraal energiebeheersysteem). Een netaansluiting is alles wat nodig is voor een WES-hybride systeem om energie te leveren aan het geïsoleerde net en de energiekosten te verlagen.