• WES turbines, al 40 jaar voor het (Nederlandse) agrarische bedrijf

    WES-windturbines-Zijpe

Herinnert u zich de Lagerwey nog?

U kent ongetwijfeld de kleine windmolens met 2 wieken van Lagerwey. Deze windturbines stonden en staan bij vele agrariërs op het erf.

In 2003 namen wij, ‘Wind Energy Solutions’ (WES), de patenten van deze kleine tot middelgrote windmolens over van Lagerwey.

Mechanisch hebben de Lagerwey molens zich door en door bewezen. Elektrisch hebben wij diverse innovaties doorgevoerd, zodat dezelfde molens meer elektriciteit produceren dan voorheen.

Al vanaf 1980 voor het agrarische segment

Onze tweebladige turbines bewijzen zich al vanaf 1980 en zijn ook in deze tijd, uitermate geschikt voor opwek van duurzame energie op agrarische bedrijven. Onze WES 20/70 (WES50) molen is leverbaar op een masthoogte van 15, 18 én 24 meter. Bij een gemiddelde windsnelheid van 5 m/s produceert de WES 20/70 ruim 125.000 kWh per jaar, met een levensduur tot wel 40 jaar.

Subsidies en fiscale regelingen voor kleine windmolens

Onze WES windmolen komt voor diverse subsidies en fiscale regelingen in aanmerking. Welke ingezet kunnen worden in uw situatie, hangt af van diverse parameters, zoals bijvoorbeeld uw netaansluiting. Een mooi onderdeel van een gesprek aan de ‘keukentafel’.

Past onze WES windmolen bij uw bedrijf?

Verbruikt u jaarlijks ca 60.000 kWh of meer elektriciteit, dan heeft u aan de WES 20/70 een degelijke windmolen met veruit de beste terugverdientijd. Verduurzaming van uw bedrijf met financieel voordeel. En, u wordt ‘molenaar’, toch ook een mooie stap?