• Een generatie lang stroom voor 10 cent per kWh?

Een generatie lang goedkope stroom

U leest het goed, u kunt nu uw elektriciteitsprijs voor 20 à 25 jaar vastzetten op een tarief van ca. 10 cent. Hoe? Leest u verder, in dit blog leg ik het u uit.

Uw energieverbruik

Ieder agrarisch bedrijf gebruikt energie. Het verbruiksprofiel, dus de verdeling van de benodigde energie over de dag en over het jaar, is bedrijfstak afhankelijk. Heeft u zonnepanelen, dan dekt u al een deel van de energiebehoefte. Hoe het restant in te kopen of te produceren? Een kleine windmolen, zoals onze WES Erfmolen, is de ideale oplossing om de energiebehoefte groen en voordelig te dekken. Al vanaf een energiebehoefte van 60.000 kWh is onze Erfmolen de oplossing.

Stroomopwek zon vs. wind

Onze boerenerf windmolen

Onze WES Erfmolen is een 2 bladige, robuuste windmolen. Deze windmolen, op een ashoogte vanaf 15 meter, produceert in Nederland tussen de 100.000 en 150.000 kWh per jaar, afhankelijk van de gemiddelde windsnelheid.

De WES Erfmolen is de grootste windmolen onder de kleine windmolens. De techniek is gebaseerd op de ‘oude’ Lagerweij techniek. Deze techniek bewijst zich al sinds de jaren ’80. Er zijn, ook in Nederland, nog erfmolens uit die tijd die nog steeds operationeel zijn op agrarische bedrijven.

Met de WES Erfmolen een vaste energieprijs van ca. 10 cent per kWh

Een mooie opening van dit blog. Maar hoe zit dat dan? U investeert in een WES Erfmolen, geniet de fiscale voordelen en de ISDE subsidie. Op basis van uw netto investering (investering minus de fiscale regelingen en subsidie), de jaarlijkse kosten voor onderhoud en de levensduur kennen we de jaarlijkse kosten. Afhankelijk van uw locatie en de toegestane ashoogte van de molen, levert de Erfmolen een jaarlijkse opbrengst van 100.000 tot 150.000 kWh. Een vergelijk van de jaarlijkse kosten en opbrengsten leidt tot de energieprijs per kWh. We hebben al heel wat maatwerk businesscases gemaakt… laat die kWh prijs tussen de 10 en 14 cent zijn.

Ook een maatwerk business case? Laat via onderstaande button uw contactgegevens achter, en wij nemen contact met u op.

De regelingen

In bovenstaande tekst noem ik regelingen en subsidies. Kleinverbruikers maken aanspraak op ISDE subsidie en het is het laatste jaar dat u gebruik kunt maken van de vervroegde afschrijving.

ISDE

De ISDE regeling is een subsidie ter stimulering van investeringen in duurzame energie. Onder de regeling valt ook de investering in erfmolens. Of u in aanmerking komt voor deze investeringssubsidie is afhankelijk van diverse factoren. Wij hebben ze hier op een rij gezet. De ISDE subsidie voor de WES Erfmolen bedraagt € 21.582.

Vervroegde afschrijving

Het jaar 2023 is het laatste jaar dat u kunt profiteren van grote fiscale afschrijvingsvoordelen als gevolg van de Coronacrisis. De regeling ‘Versnelde Willekeurige Afschrijving’ maakt het mogelijk de investering in een Erfmolen tot 50% van het investeringsbedrag willekeurig (of versneld) af te schrijven. Dit leidt tot een verlaging van de belastbare winst en dus tot een lagere investering. Het voordeel kan oplopen tot wel € 59.400. Meer hierover leest u via deze link.

Kleinschaligheids Investerings Aftrek, de KIA

Investeert u als ondernemer in bedrijfsmiddelen? Dan kunt u gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is een aftrekpost en levert u belastingvoordeel op.

Uw maximale voordeel bij investeren in 2023

ISDE: € 21.582

Vervroegde afschrijving: € 59.400

KIA: € 8.300

WES ontzorgt

Zeker weten dat ook u de energieprijs een generatie lang vastzet op 10 cent per kWh? Neem nu contact met ons op, wij maken een berekening op maat voor u.

Wij ontzorgen u in het gehele traject, van het eerste gesprek, uw businesscase op maat, subsidie- en vergunningaanvragen, tot de bouw en het onderhoud van de molen.

Een samenvatting

Met de investering in een WES Erfmolen, investeert u in een eigen energieopwekker, welke onafhankelijk van de zon energie levert. De WES Erfmolen past op een kleinverbruik aansluiting, en produceert tegen de beste prijs/opbrengst verhouding. Met de investering in dit productiemiddel zet u een generatie lang uw energieprijs vast. Profiteren van de voordelen van regelingen en subsidies? Vul het contactformulier in of bel ons.