15 meter mast wes

Woerden staat kleine windmolens toe tot 15 meter as-hoogte.

De gemeenteraad van Woerden geeft permissie aan boeren in het buitengebied om windturbines toe te staan tot 15 meter masthoogte. Hiermee volgt de gemeente Woerden de naastgelegen gemeentes met het beleid omtrent windturbines. Tot op heden was 12 meter de maximale hoogte voor de mast in Woerden.

Met dit nieuw beleid wordt het voordeliger om een windturbine te plaatsen. Door de hoogte van de mast schiet de opbrengst (kWh) van de windturbine exponentieel omhoog. Voor agrarische ondernemers, met een hoge stroom inkoop is de plaatsing van een eigen windturbine voor de opwek van eigen groene stroom veelal rendabel. De ondernemer verduurzaamt hiermee zijn bedrijf én behaalt hier financieel voordeel mee.

Gemeente Woerden geeft met deze regeling een ‘groene’ boodschap af. Ze geven namelijk de plaatselijke ondernemers de kans om duurzamer te gaan ondernemen. En met het oog op de toekomst (RES) slaan ze hiermee een grote slag. Woerden is overigens niet de eerste gemeente, meerdere gemeentes in de provincie Utrecht staan windturbines op 15 meter masthoogte (en zelfs hoger) toe.

De WES50 op een mast van 15 meter is de juiste combinatie om de grootverbruikers duurzaam te voorzien in hun dagelijkse gebruik van stroom. Jaarlijks genereert de WES50 met de juiste windsnelheden meer dan 100.000 kWh. Verdere specificaties van deze prachtige windturbine staan op de website van WES. Download hier de folder.

Sjoerd Overpelt

06-83 52 38 56

sjoerdoverpelt@windenergysolutions.nl

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply