• Maak kennis met Sjoerd, projectontwikkelaar

    WES-windturbines-Zijpe

Maak kennis met Sjoerd, projectontwikkelaar

Sjoerd en Maarten WES Italia

Over mij

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Sjoerd Overpelt, projectontwikkelaar bij WES sinds 2018. Ik startte mijn carrier bij WES met een focus op de locale projecten, en dan met name de coöperaties. Projecten waarbij burgers participeren in coöperatieve wind projecten. Al vanaf 2019 verbreedde mijn markt en vervaagden de grenzen.

Tegenwoordig combineer ik projecten in Nederland met projecten ver daarbuiten, van België en Griekenland tot aan het Afrikaanse continent en het Caraïbische gebied.

Sport & reizen

Naast mijn passie voor duurzame energie, heb ik een grote passie voor sport (voetbal en crossfit) en reizen.

Of het nu een (zakelijke) trip is naar Italië, of een backpackersreis naar Australië of Zuid Oost Azië, ik ben altijd in voor nieuwe avonturen, zowel zakelijk als privé.

Carrière

Na het afronden van mijn bachelor’s degree Commerciële Economie (Sport marketing aan de HES in Amsterdam) in 2008, heb ik de wereld verkend. Na 10 maanden reizen startte ik bij Monsanto in Enkhuizen. Taak was het bedienen van de agrarische klanten in de Benelux, UK en Scandinavië. Via een functie in de digitale marketing kwam ik in 2018 bij WES.

Sjoerd bij WES

Voor de thuismarkt in Nederland, ligt mijn focus op de agrarische sector, en dan specifiek de grotere bedrijven die duurzaam in hun eigen energiebehoefte willen voldoen, al dan niet in combinatie met PV. Daarnaast werk ik met coöperaties en overige bedrijven die hun eigen, maar zeker ook aan het Paris agreement willen voldoen.

Ik help klanten vanaf eerste idee tot aan de operatie van hun energie installatie, en onderhoudt contact met alle partijen in de projecten, zowel in de ontwikkeling-, de constructie als de produktiefase. Mijn werk gaat dus verder dan alleen de sales.

Een mooi voorbeeld van een in Nederland gerealiseerd project is de ‘Volksmolen’, een project waarin burgers via participatie in de coöperatie, zelf de voordelen van de opgewekte groene energie genieten via een verlaging van de energiebelasting op hun energie inkoop. Voor meer informatie, bezoek de website van de Volksmolen.

Laten we in de auto stappen voor een bezoek aan ons buurland België. Ook vanuit België, en dan met name vanuit het Vlaams Gewest is er een grote belangstelling in onze WES turbines. Op het moment dat ik dit schrijf, hebben we een groot aantal projecten in ontwikkeling in ons buurland, zowel in de agrarische sector als in de industrie.

Het is tijd om het vliegtuig te pakken, al moeten we op dit moment natuurlijk rekening houden met alle reisrestricties…

Op het moment dat het licht op groen springt, stap ik in het vliegtuig om onze Griekse contacten te bezoeken om samen hun wind projecten te ontwikkelen. In samenwerking met lokale projectontwikkelaars zijn we in Griekenland bezig met wind projecten, bestaande uit meerdere windturbines. Deze projecten, zowel op het vaste land als op enkele van de vele griekse eilanden, hebben tot doel gedistribueerde windenergieoplossingen te ontwikkelen voor geïsoleerde en zwakke netten binnen het 400 volt distributienetwerk. Daar dit grootschalige projecten zijn, dichten we de kloof tussen de behoeften van de investeerder, de projectontwikkelaar en de voordelen van grondeigenaren.

Samenvatting

Mijn werk als project ontwikkelaar bij WES omvat meer dan alleen de sales. Ik werk met boeren, industriële ondernemers, coöperaties en project ontwikkelaars vanuit heel Europa en tot ver daarbuiten. Het doel is de klant te helpen om bij de versnelling van hun eigen energie transitie door inzet van onze middelgrote wind turbines inclusief het bieden van financieringsconstructies.

Spreken we af?

Bent u op zoek naar een duurzame energie oplossing voor uw bedrijf? Of wilt u een wind project ontwikkelen als coöperatie? Of vraagt u zich af hoe u kunt voldoend aan de klimaatdoelen?

Neem contact op!

_0016_Sjoerd2.psd

Sjoerd Overpelt

Project Developer