• De wereld op slot?

De wereld op slot?

Wat een bijzondere tijd, en wat een bijzondere tijd om nu te mogen ondernemen. De wereld staat op zijn kop, er is geen land zonder Corona beperkingen. Social distance, hygiëne, reisverboden, ga zo maar door. Ik deel graag met jullie hoe wij als WES en hoe ik hier persoonlijk mee omga.

Wat betekent dit voor ons bedrijf?

Voor Wind Energy Solutions betekent dit dat we niet meer reizen, niet meer naar locaties gaan. Wat we wel doen is volop werken aan onze huidige en toekomstige projecten. Hoe? Gewoon, via de digitale wegen: via mail, skype, en Microsoft teams. Een werkmethode die ons, door onze wereldwijde markt, niet onbekend is. Er is tijdelijk geen persoonlijk contact, we houden het in deze tijd bij het digitale contact.

Wat betekent dit voor de markt?

Dit is hét moment om stil te staan bij hoe wij omgaan met de wereld. Denk eens na over je energieverbruik, hoeveel gebruik je, hoe koop je in, wek je al zelf energie op? Overweeg de mogelijkheid om te besparen (wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken), meer groen in te kopen of meer zelf op te wekken.

Dit laatste kun je alleen, of samen met anderen doen. Past een eigen kleine windmolen bij jouw bedrijf en je verbruikersprofiel? Is onze turbine op de 15 meter mast een kans voor jouw (agrarische) bedrijf en past deze binnen de vergunningseisen van jouw gemeente?

Je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt ook samen met je buren, of samen met mensen binnen een postcoderoos investeren in duurzame energie opwek. De nieuwe Postcoderegeling opent binnenkort. Deze regeling biedt wellicht ook voor jou of jullie kansen.

Vergeet niet te genieten

Zelf pak ik deze periode aan om fit te blijven door buiten te sporten. Mijn volleybalseizoen is, net als de seizoenen bij andere sporten, immers vroegtijdig ten einde gekomen.

Om fit te blijven stap ik nu op de fiets, geniet ik van de polder die heerlijk de lente omarmt. Het buiten bewegen is echter niet alleen om fit te blijven. Zo reed ik afgelopen zondag door het windpark van Kennemerwind, in Burgerbrug. Ik genoot zowel van het buiten zijn, als ook van de WES turbines die ‘tevreden’ stonden te draaien in de wind. Ik genoot van de energie, die rechtstreeks voordeel oplevert aan de deelnemers aan deze Volksmolen. Wat een mooi project! De wereld op slot, maar toch even onze duurzame techniek horen en voelen!

Netwerk, hou je taai in deze bijzondere tijd, schroom niet om contact op te nemen om eens te kijken wat wij voor jullie kunnen doen.

Duurzame groet, John Braakman

Meer informatie?