10 dagen voor Pasen

Schagen, het stadje, heeft al een centrumfunctie van voor het jaar 1000. In het jaar 1415 verkreeg het van Willem VI stadsrechten. Vanuit de wijde omtrek werden landbouwproducten, dieren en huisnijverheidsartikelen naar het centrum van Schagen aangevoerd. Op het Schager marktplein kwamen vraag en aanbod bij elkaar en werden de producten met een handklap van eigenaar gewisseld. Om de markt groeide Schagen uit tot de stad die we nu kennen met in de eerste schil rondom kerk en markt de horeca, in de tweede de winkels en in de derde schil de bewoning.

Hoe deze geschiedenis leidde tot het huidige paasvee, leest u op de website.

WES op de Paasvee tentoonstelling

Voor ons als WES is Paasvee bijna een ’thuiswedstrijd’. Onze eigen mensen kennen Schagen en het Paasvee al lang, tegenwoordig presenteren wij ons op deze dag. Ons doel is kennis maken met u als veehouder, en u als veehouder te informeren over de eigen energie opwek met onze WES Erfmolen.

WES is op Paasvee Schagen aanwezig met een stand. Onze ‘marktkraam’ staat centraal in het centrum van Schagen, tegenover de kerk. Daarnaast lopen wij, net als u, over het terrein en genieten wij van alle noviteiten, de shows, en zeker ook van de borrel na afloop in een van de vele kroegen. U herkent onze mensen aan het WES logo op shirt, overhemd en jas.

Bezoekt u ons op onze stand, of drinkt u ’s middags een borrel met ons ?

Meer informatie

Meer informatie?

Astrid Klaver

Astrid Klaver

Marketing & Communicatie